Ste rodič a chcete sa čo najrýchlejšie dohodnúť na úprave výkonu rodičovských práv a povinností k maloletým deťom?

Rodičia maloletého dieťaťa, ktorí spolu nežijú z dôvodu rozpadu vzťahu, sa môžu dohodnúť na úprave výkonu rodičovských práv a povinností.Takáto dohoda podlieha schváleniu súdom. 
Ak dohoda rodičov nie je možná, je potrebné, aby rozhodol súd a rodičia sa tomuto rozhodnutiu musia podriadiť. Súd rozhoduje s prihliadnutím na záujem maloletého dieťaťa, bez ohľadu na predstavu a pocity rodičov. Žiadne súdne rozhodnutie neupraví styk rodiča s dieťaťom tak, aby boli všetci spokojní, ak chýba dobrá vôľa, slušnosť a vzájomná akceptácia. (nález Ústavného súdu SR I. ÚS 173/2015)
Súd upraví rodičovské práva a povinnosti, najmä určí, ktorému z rodičov zverí dieťa do osobnej starostlivosti, určí výšku výživného, kto bude zastupovať dieťa a spravovať jeho majetok a tiež to, ako sa bude rodič, ktorému dieťa nebolo zverené do starostlivosti stretávať s dieťaťom.
Rýchlym a pre obe strany výhodným riešením je práve MEDIÁCIA. Pre mnohých možno neznámy pojem, avšak v súčasnosti sa práve mediáciou rieši mnoho rodinných, občianskych ako aj pracovnoprávnych sporov a to z dôvodu rýchlosti, efektívnosti a preťaženia súdov.
Mediácia vzniká až vstupom mediátora do vzájomného konfliktu alebo sporu dvoch alebo viacerých osôb. V narušenej komunikácii je vstup nového neutrálneho a odborného prvku (mediátora)  nádejou na konštruktívne riešenie. Mediátor je dôležitým subjektom v rámci mediácie. Je stranám sporu nápomocný pri riešení ich sporu alebo konfliktu a hľadaní obojstranne akceptovateľných riešení sporu.
V prípade záujmu o mediáciu kontaktujte Vášho mediátora, ktorý Vás prevedie celým procesom mediácie.

www.mediatorbb.sk

office@mediatorbb.sk